Hvem er vi for
Ambulerende psykisk helsetjeneste tilbyr oppfølging til personer med moderate til alvorlige psykiske lidelser og helseutfordringer, og / eller som har et moderat til alvorlig funksjonsfall som følge av psykisk lidelse, og / eller som er i behov av koordinerte tjenester / samordnet hjelp over tid. Tilbudet blir tilpasset dine behov og utformet sammen med deg.
Tilbudet ved psykisk helsetjeneste er for alle som bor eller oppholder seg i Ås kommune, og er over 18 år. Er du under 18 år kan du kontakte helsestasjonen for ungdom for å få hjelp: Helsestasjon for ungdom og studenter i Ås kommune
Vi er ikke en akutt-tjeneste. Hvis du er i en situasjon hvor det haster å få hjelp, må du ta kontakt med fastlegen din, Follo Akutt Team (telefon 67 96 50 00) eller legevakt (telefon 116 117).
Slik jobber vi
Ambulerende psykisk helsetjeneste er en tjeneste som inneholder praktisk bistand og støttesamtaler som fremmer god psykisk helse. Vi kan komme hjem til deg, eller møte deg ute og bistå deg der du er.
Vi vil jobbe sammen med deg for å finne ut av hva som skal til for at du skal ha en best mulig hverdag.
Vi er ikke et behandlingstilbud, men en tjeneste som bistår med støtte og veiledning i en hverdag med psykiske helseutfordringer.
Målet med tjenesten er å finne verktøy som hjelper deg å mestre hverdagen på en god måte, og som fungerer for deg.
Vi kan tilby oppfølging i form av blant annet:
- Støtte- og motivasjonssamtaler
- Bistand til organisering og bedret struktur i hverdagen
- Eksponeringstrening
- Praktisk bistand og opplæring der det fremmer god psykisk helse. Med praktisk bistand og opplæring menes her råd og veiledning ifht praktiske gjøremål som kan føre til at du mestrer hverdagen bedre med dine psykiske helseutfordringer
- Igangsetting / aktivisering
- Samarbeid med andre instanser samt koordinering av ansvarsgrupper og individuell plan
Vi er fleksible på møter: vi jobber både dag, kveld og helg. Vi forsøker så langt det lar seg gjøre å tilpasse møter til din timeplan.
Slik søker du hjelp fra oss
Du kan henvende deg selv via telefon eller sende søknadsskjema.
Du kan også bli henvist hit av din fastlege eller få hjelp fra pårørende, andre hjelpere i kommunen eller andre helsetjenester.
Våre tjenester er gratis.