Om Rustad barneskole

Skolen har ca 520 elever på 1.-7. trinn, der elevene er fordelt på 19 grupper. Hele 59 ulike nasjonaliteter er representert blant elevene. Vi har et engasjert og raust personale på ca. 100 ansatte som sammen har ansvaret for elevene i skole, SFO og på Rustadtunet. Elevene på Rustad skole skal oppleve glede og mestring, der skolens ansatte jobber hver dag med å skape et trygt og godt læringsmiljø. Et godt sted å være, og et godt sted og lære!

Rustadtunet er skolens avdeling for elever med særskilte behov og funksjonsnedsettelser. Alle elevene på Rustadtunet tilhører trinnet sitt, men får tilrettelagt opplæring med eget personale, som består av barne- og ungdomsarbeidere, miljøarbeidere, miljøveiledere, vernepleiere og spesialpedagoger. Pr i dag er 18 elever tilknyttet avdelingen.

Rustad skole er godkjent som dysleksivennlig skole. Vi har et system for tidlig innsats. Spes.ped.teamet bistår med kartlegging, veiledning og gjennomføring av tiltak, med vekt på 1.-4. trinn.

Rustad skole er en RØRE-skole. RØRE-prosjektet er et utviklings- og folkehelseprosjekt i regi av Akershus fylkeskommune og legger til rette for sunne og aktive elever som trives og lærer bedre. Skolen ønsker, og jobber for, at elevene skal være mer mottakelige for læring gjennom blant annet mer fysisk aktivitet og gode matvaner, og har bl.a. fått støtte til innkjøp av lavvo. Skolens egen uteplass med lavvo, utebenker og ildsted er snart en realitet.

Skolen er opptatt av å ha tett samarbeid med foresatte. FAU bidrar positivt i skolens virksomhet ved å engasjere seg i elevenes skolehverdag. FAU og klassekontaktene på alle trinn er viktige for elevenes trivsel på skolen.

Tiltaksplan for positivt skolemiljø på Rustad.pdf

Fra skolestart av høsten 2024 deltar Rustad skole i pulje 8 i Læringsmiljøprosjektet. Dette er et samarbeid mellom Utdanningsdirektoratet, Læringsmiljøsenteret i Stavanger og Statsforvalter. Prosjektet er et tiltak for å støtte og veilede ansatte i barnehage, skole og skolefritidsordning (SFO) i arbeidet med å fremme og sikre et trygt og godt miljø. Tiltaket skal bidra til å forebygge, avdekke og håndtere mistrivsel og krenkelser som mobbing, vold, diskriminering og trakassering. Helt sentralt er arbeidet med å fremme inkluderende miljøer i barnehage, skole og SFO, og forebygge ulike former for utenforskap.

Her kan du lese mer om Læringsmiljøprosjektet:

Læringsmiljøprosjektet pulje 8 | Universitetet i Stavanger (uis.no)

Læringsmiljøprosjektet | udir.no

Rustad SFO

Åpningstider SFO
Klokka 07:15–16:45